Tack Niclas Carlsson!

Var på ett spännande Founders Alliance event igen häromdagen. Har varit med i ett år nu och varje lunch, seminarium och event som jag varit på har gjort mig lika nöjd. Känner därför att Niclas Carlsson som grundade Founders Alliance 2001 och som idag fortsätter att driva föreningen med stor entusiasm förtjänar ett stort tack!

För er som inte vet vad Founders Alliance är så kan jag berätta att Founders Alliance är en förening för entreprenörer. Förening hjälper oss som är medlemmar att växa snabbare och mer effektivt genom att vi bland annat får tillfälle att dela med oss av våra erfarenheter till varandra.

Nu senast så hade även ett par representanter från den politiska kretsen inbjudits för att berätta om vad deras respektive parti hade att erbjuda oss entreprenörer. De båda inbjudna denna gång var Moderaternas partisekreterare Per Schlingmann och den Socialdemokratiske riksdagsledamoten Luciano Astudillo.

Båda var förvånansvärt överens om att entreprenörer är oerhört viktiga för Sverige vilket såklart är mycket positivt. Det som var mest förvånande var dock att Luciano Astudillo till och med pratade om att deras mål är att alla skall ha friheten och få möjligheten att uppnå ”den amerikanska drömmen”.

Parat med att Företagarna nyligen gjorde en undersökning avseende de olika partiernas företagarvänlighet som kom fram till att Vänsterpartiet är det mest företagarvänliga partiet i Sverige idag så känns det lite som upp och ner vända världen.

Men, det gör detsamma. För mig är det fantastiskt att alla partier nu verkar ha insett att entreprenörerna är de som driver Sverige framåt och skapar arbetstillfällen. Återstår dock att se vad det leder till i mer konkreta termer.

Av Stefan Mahlstein, Entreprenör