Då är det upp till bevis som gäller!

Ibland undrar jag vilken sjukdom jag egentligen lider av. Bara för att man råkar stöta på en bransch där det faktiskt går att göra saker och ting bättre och mer transparent så måste man inte starta ett nytt företag i den branschen. Särskilt inte om man har flera företag sedan tidigare. Men, jag får väl acceptera att det är min entreprenörshjärna (jfr reptilhjärna) som egentligen styr mitt liv.

Nu har jag i alla fall gått och köpt tillgångarna av ett konkursbo från ett företag som jobbade med resultatbaserad marknadsföring och försäljning på Internet. Nämner medvetet inte namnet på företaget eftersom jag vill meddela alla publicister och annonsörer som redan finns först.

Skälet för mitt köp kan jag däremot nämna och det är helt enkelt att jag är övertygad om att det går att göra saker bättre och mer transparent i just den branschen. Skrev även om det för drygt 1,5 år sedan när jag för första gången testade Tradedoubler som är en av de stora inom området. Sedan dess har jag kunnat konstatera att även Zanox och Commission Junction lämnar utrymme för små snabbrörliga konkurrenter.

Nu är det alltså upp till bevis. Går det att göra bättre och mer transparent? En övertygelse är en sak och nu måste jag bevisa att jag har rätt. Vi får väl se hur det går. Det är trots allt en utmaning som heter duga. Konkurrens finns från både stora och små aktörer numera så jag är faktiskt rätt ödmjuk inför utmaningen.

Ett av de första stegen blir att intervjua annonsörer och publicister för att se vad de anser kan förbättras. Därefter är det läge att se över affärsmodellerna och se om det går att göra dessa bättre. Där får man ge och ta både vad gäller publicister och annonsörer.

Alla parter som ingår i ett affiliatenätverk lever ju trots allt inom samma ekosystem. Om ekosystemet kan växa sig starkt på grund av att affärsmodellerna är optimerade ur allas perspektiv så gynnar det alla parter. Volym är ju det som räknas i sammanhanget.

Av Stefan Mahlstein, Entreprenör

7 tankar kring ”Då är det upp till bevis som gäller!

 1. Pingback: SuperAndy om effektivisering » Agent Interactive har fått ny ägare

 2. Nikke Lindqvist

  Otroligt roliga nyheter Stefan!

  Både som affiliate och som tidigare anställd på Agent välkomnar jag dina tankar kring verksamheten. Detta är vad som behövs i affiliatevärlden, och jag vet många andra på båda sidor om verksamheten som har efterfrågat just detta.

  Det ska bli väldigt spännande att följa detta.

 3. Pingback: Nya förutsättningar för annonsnätverket Agent Interactive! | ZtrixQ.se

 4. Pingback: En modig man tar över Agent Interactive | Min resa till frihet

 5. Pingback: Nytt liv för Agent Interactive

 6. Billy

  Hej Stefan!

  Såg på några olika hemsidor att du köpt företaget xxxxx, kul!

  Någon som jag saknar hos en del affiliatenätverk är alternativa annonser, typ API och produktfeeds.

  Jag önskar dig lycka till med det nya inköpet!

Kommentarer är stängda.