Sociala media kan ge dig lunch på Vassa Eggen!

Hur effektiv är marknadsföring och försäljning via sociala media egentligen? Även om väldigt många pratar om sociala media som den nya heta kanalen för marknadsföring och försäljning råder det lite delade meningar om effekten.

En del hävdar att det går alldeles utmärkt medan andra påstår att det nog snarare handlar om att kunna upprätthålla kontakten med och komma närmare befintliga kunder. Sanningen i denna fråga varierar nog beroende på vad man vill marknadsföra eller sälja och hur man gör det.

Min avsikt med detta inlägg är inte att vare sig diskutera frågan, eller ge några egentligen svar. Däremot tänkte jag försöka mig på att testa hur bra marknadsföring och försäljning faktiskt fungerar i sociala media för egen del och just de tjänster jag kan erbjuda.

Argumenten för att sociala media faktiskt fungerar för marknadsföring och försäljning bygger i stor utsträckning på att vi litar på våra vänner och deras omdöme. Detta gör vi exempelvis när gäller köp av olika produkter och tjänster.

Med andra ord borde det gå rätt bra att marknadsföra och sälja produkter och tjänster om man bara har ett tillräckligt stort nätverk av vänner. Förutsättningen är såklart att man även har något bra att sälja vilket jag anser mig ha.

För att testa mitt eget sociala nätverk med 91 followers på Twitter, 228 vänner på Facebook och 328 kontakter på Linkedin (viss överlappning finns säkert) så tänkte jag uppmana er alla att introducera nya potentiella kunder till Pineberry eller WordOn.

Om en introduktion leder till att Pineberry eller WordOn får en ny betalande kund så bjuder jag den som introducerat företaget på lunch med mig på Vassa Eggen. Den som bara vill äta lunch utan mig diskvalificeras omedelbart 🙂

Introduktionen måste bestå av minst ett mail, eller meddelande till mig avseende en potentiell kund som: 1) faktiskt bekräftat intresse av våra tjänster och 2) har någon form av kontakt med den som introducerar. Det räcker alltså inte att spamma mig med mail efter att ha gått igenom en lista med företag.

För att jag inte skall äta lunch varje dag det närmaste året i det fallet att mitt test lyckas så begränsas antalet luncher till de introduktionerna som leder till de 10 första nya kunderna. Däremot kan en och samma person få fler än en lunch.

Den som introducerar en potentiell kund behöver inte finnas i mitt nuvarande nätverk utan det räcker med en koppling till mitt nätverk, eller den här bloggen på något vis. Vänners vänner mfl får därför också gärna introducera nya potentiella kunder med en lunch som belöning.

Dåså, det skall bli spännande att se om detta får någon effekt. Eftersom det kan spricka på en mängd saker förutom nätverkets storlek (nätverkets förtroende för mig, genomförandet m. m.) så är detta inte något direkt vetenskapligt test, men ändå.

Av Stefan Mahlstein, Entreprenör

7 tankar kring ”Sociala media kan ge dig lunch på Vassa Eggen!

 1. Alex Esser

  Det kan vara bra att fixa till länkar till Pineberry, Word On och framförallt Vassa Eggen så att dina besökare får bättre hum om vad det är som skall göras och vad som väntar 😉

  1. Stefan Inläggsförfattare

   Där ser man, jag som testade länkarna och allt förra gången. Nu är det fixat i alla fall. Tack!

 2. Calle Sjöström

  För mig har sociala medier fungerat riktigt bra och för mig handlar det om facebook. Det finns flertal personer som har tjänat miljonbelopp genom facebook. Jag tror det är ett tag kvar tills man kan göra det på den svenska marknaden genom facebook då vi helt enkelt inte har lika många användare som de har i USA.
  Vet inte riktigt vart jag vill komma eller varför jag skrev detta men jag kände att det var något jag ville få sagt. Många svenska affiliates ser inte möjligheterna med facebook.
  Hur som helst har du en intressant blogg som jag kommer att följa.

  1. Stefan Inläggsförfattare

   Tyvärr inte mer än 1 rekommendation den vägen än så länge. Men å andra sidan kan man ju säga att det har varit kostnadseffektivt!

Kommentarer är stängda.