Sigma infriade inte sina löften!

Sigma infriade inte sina löften – är rubriken i ett nummer av Stockpicker från 18 november. Trots Sigmas förhoppningar om att Q3 skulle bli bättre så uteblev den positiva effekten för Sigma. I stället föll Sigmas aktie i samband med rapporten och Sigma ses därför som en uppköpskandidat av Stockpicker.

Det som lockar i Sigma är verksamhetsområdet Informationslogistik som de verkar vara väldigt duktiga inom. Däremot anser många, enligt Stockpicker, att Sigmas verksamhetsområde IT & Management är lågkvalitativ resurskonsulting. Den låga marginalen om 4,2 % under Q3 är ett tecken på att det inte är så bra ordning.

Sigma har för övrigt höga ambitioner för de kommande tre åren då Sigma vill bli dubbelt så stort och omsätta 2 miljarder. Sigma har även för avsikt att höja rörelsemarginalen så att den överstiger 10 %. Sigma hade även detta mål för 2012 men anses inte kunna nå det i år.

Sigma har en relativt hög direktavkastning på 5 % om Sigma behåller utdelningen. Givet att Sigma kan nå sina mål om högre rörelsemarginal kan Sigma därför vara en intressant placering. Även möjligheten att Sigma blir uppköpt av en större aktör är en krydda.

Dan Olofsson är genom Danir AB en av Sigmas största aktieägare. Med tanke på att Epsilon nyligen såldes är det inte helt otänkbart att Sigma går samma väg. För den som är spekulativt lagd kan Sigma vara ett intressant köp enligt Stockpicker.

Av Stefan Mahlstein, Entreprenör