Nordic Media Sweden – nytt flagg för gammalt bedrägeri!

Nordic Media Sweden AB verkar ha blivit nytt hemvist för Norden Medias fortsatta bedrägerier. Samma sätt att lura företagare på som tidigare, dvs de försöker få dig att betala för något du aldrig beställt.

Första steget är att någon från Nordic Media Sweden ringer och erbjuder gratis annonsering under 3 månader. Oavsett om du säger ja eller nej till detta erbjudande så ringer de tillbaka igen när mer än 3 månader gått.

I steg 2, dvs när Nordic Media Sweden ringer tillbaka igen, påstår de att du nu är bunden av ett 24 månadersavtal som kostar 23 000 kr. Efter att du protesterat lockar de i stället med att du kan komma ur avtalet för ”bara” 16 000 kr. Gå absolut inte på detta!

De som går med på att komma ur avtalet genom att betala den lägre summan ombeds repetera detta på en inspelning av samtalet. Allt för att Nordic Media Sweden skall ha bevis för beställningen. Gå absolut inte med på detta!

Oavsett om du gått med på inspelningen eller inte bör du bestrida Nordic Media Swedens krav och fakturor. Fakturorna kommer numera via Jurist & Inkasso Sweden AB. Jurist & Inkasso Sweden har såvitt jag kunnat förstå egentligen inget med bedrägerierna att göra i övrigt.

Som för alla andra bluffakturor så skall ni skriva på dem att ni bestrider fakturan eftersom inget har beställts. Ta sedan en kopia av den och skicka originalet till Jurist & Inkasso Sweden AB. Gärna tillsammans med en polisanmälan. Då måste de nämligen gå vidare till domstol vilket de knappast gör.

Ring även gärna till Jurist & Inkasso Sweden och förklara för dem vad Nordic Media Sweden sysslar med. Hänvisa till skriverier på Internet och annat som stöd. Det finns säkert ett stort antal polisanmälningar redan. Jag vet om minst 20 stycken som lämnat in detta.

Av Stefan Mahlstein, Entreprenör

25 tankar kring ”Nordic Media Sweden – nytt flagg för gammalt bedrägeri!

  1. Stefan Inläggsförfattare

   Då är det tyvärr lite svårare eftersom den som betalat då måste ta processen i domstol. Fördelen är att det faktiskt är ett genomfört bedrägeri. Tyvärr kvarstår bevisfrågan för att polisen skall göra något och det är den som är den svåra pucken.

 1. Jan

  Blev uppringd idag och efter arrogant framtoning från NM gick jag med på 5000 SEK för att komma ur. Jag kommer att följa dina råd att bestrida fakturan samt att kontakta Jurist&Inkasso.
  Tack för Dina råd – de hjälper och tröstar en som inte tänkte sig för. Man skall inte vara godtrogen idag – man skall vara grym och elak.

  1. Stefan Inläggsförfattare

   Japp, grym och elak mot de som försöker blåsa en. Tyvärr det enda som fungerar! Kul att höra att tipsen uppskattas. Och du behöver som sagt inte känna dig ensam, har snart haft kontakt med ett trettiotal personer som drabbats. Det är lätt att gå i fällan med tanke på hur hårt bedragarna pressar på.

 2. Stina

  Hej förra året 2010 var jag kund hos Nordic Media har även varit i kontakt med de. Företaget har ett certifikat med google har svårt och tro att bluffföretag innehar sådan licens annars. Efter att googlat så ser jag att Norden media som efterliknar deras namn ligger bakom alla bedrägerier som har skett.

  Vilket fall som så ville jag ha detta sagt för allting har två sidor.

  1. Stefan Inläggsförfattare

   Hej Stina!

   Jag är ledsen, men du har nog blivit lurad av det faktum att de satt Googles logga och certifiering på sin sajt. Det går ganska lätt att verifiera om detta är sant eller inte genom att slå företaget i Googles egen databas för certifierade partners. Jag har gjort det för Nordic Media och som du ser här finns ingen sådan partner.

   Sedan är det tyvärr ingen garanti för att man inte är bedragare bara för att man klarat av Googles certifiering. Denna är öppen för alla som vill och läser man på så kan man klara testet som görs online utan att ens ha någon kontakt med Google.

 3. Udo Hinz

  Hej Stefan och andra,

  tack för din information. Jag har polisanmält Nordic Media AB, men polisen gör inget om anmälan inte är mot en person och inte ens om anmälan är riktad mot en person är det säkert att polisen agerar, men jag ger inte upp.

  Jag fick en faktura av dem trots att jag inte beställt eller blivit uppringd av dem, utan vad jag kan se i min skräppost ber de mig ringa 046-15 15 90 för att erhålla deras tjänster avseende Google-click.

  De facto anlitar jag redan Eniro för denna tjänst och dessutom är det Mediaview i Uppsala som är min marknadsförare på Internet. Varför skulle jag anlita dem?

  Fakturan är överlåten till Euro Finans AB, som är ett form av inkassobolag. En person som uppgav sig heta Peter Olsson, 0470-515460, ringer mig och presenterar sig som inkassomedlare. Han spelar upp en ljudfil där jag påstås ha accepterat deras tjänst om Google-click. På bandet svarar en person med stark skånsk dialekt ”ja” på frågorna. Nu efter att han har pratat med mig, vet han naturligtvis hur jag uttalar ”ja”.

  Ärendet handhas nu av Intrum Justitia, inte Euro Finans, som efter mitt förnekande av fakturan nu ska skicka mig ljudfilen.

  Finns det något jag kan göra för att bli fri ifrån fakturan? Känner du eller någon till ett trovärdigt företag som analyserar ljudfiler? Jag vet att SKL gör det, men är de tillgängliga för småföretagare.

  Jag lägger gärna ut en slant för en sådan analys istället för satt betala fakturan. Om ljudanalysen visar att jag har rätt kommer jag att stämma berörda i tingsrätten.

  1. Stefan Inläggsförfattare

   Det finns alltid en person ansvarig för bolaget. Jag skulle rikta polisanmälan mot den som är registrerad representant för bolaget. Om du går in på allabolag och söker på bolagsnamnet så får du upp namnet på den person som representerar bolaget.

 4. Ulrik Ekström

  Hej! Min mor blev uppring från Nordic Media igår. Don påstår att de har ringt henne för två år sen och tecknat avtal så att hennes lantbruk syns på google.

  Han säger att avtalet har nu övergått till en betaltjänst och hon måste betala 5000kr för tjänsten och att det är en uppsägningsavgift på 3 månader. Min mor kommer inte ihåg att de har kontaktat henne ej mindre att hon skulle tecknat avtal för att synas på google. Min mor äger inte ens en dator och vår lilla gård har inte heller någon verksamhet och har aldrig haft. Hon skulle aldrig teckna avtal om hon varit införstådd med att de skulle kosta pengar eller övergå till en betaltjänst.

  Min mor vill inte betala 5000kr, då säger mannen hon pratar med att han kan tänkas sänka avgiften till 3000Kr. När min mor säger att hon inte vill betala den summan, säger personen att det egentligen skulle kostat 27000Kr för hela perioden och hon borde vara glad att det bara kostar 3000kr….

  Självklart blir en gammal pensionär rädd och går med på att han spelar in samtalet som gör henne införstådd med att hon måste betala fakturan på 3000kr.

  Vilket bluff-företag. Skamligt av Nordic Media att utöva utpressningsmetoder.

  Tack för tipsen på din sida, Ska ringa till Nordic Media idag och skälla ut dem och en polisanmälan lär det också bli om en faktura kommer..

  Ulrik Ekström

 5. Erika

  Allt detta hände mig också. Nu har jag bestridit fakturor och polisanmält. Ändå fortsätter de med påminnelser. I veckan fick jag inkassokrav från JI Finance. Jag blir så ledsen o känner mig maktlös. Vilken hjälp kan en nystartad enskild firma göra? Vilken hjälp finns? Polisen gör väl inget..? Kommer jag få en betalningsanmärkning om jag vägrar betala? För det gör jag. Vägrar!!

  1. Stefan Inläggsförfattare

   Kontakta JI inkasso och förklara för dem att du bestrider fakturan pga bedrägeri. Skicka även bestridandet skriftligt till dem. Då kommer du inte att få någon betalningsnmärkning utan de måste gå till domstol för att bevisa att de har rätt.

 6. Marija Semjonova

  Tyvär gick jag på bara att bli av med dem, för att körde bil med barn till läkaren, kunde inte tänka rätt. Skulle lagt telefonen….. men nu har jag fakturan på 6000,00SEK + MOMS, som jag ska bestrida. Har skrivit brev till NM, kopian skickar till Jurist&Inkasso AB med fakturans kopia. Hade gått igenom internet, hittade ju att dem hade marknadsdomstol med Swemedia…ufff….vilka jävlar!!!! Hoppas att jag vinner! Vat inte bara vad ska jag göra med mina ”ja”, som de har någ inspelat. Få man alls lov enligt lag att inspele nåns röst?

  1. Stefan Inläggsförfattare

   Helt rätt, bara att bestrida. Återkom gärna med besked om hur Jurist & Inkassa behandlar dig och ärendet. Förhoppningsvis inser de att något är fel på dessa fakturor eftersom det är rätt många som bestrider dem.

 7. Marcus Fransson

  Hejsan, väldigt bra att du har fått ut detta mer konkret. Jag har ett litet företag som heter Nordicmedia nämligen och stör mig på att de smutskastar namnet, dock bedriver jag en verksamhet som skiljer sig mot dem men namnet blir ju bara negativt nu. Har en liten vision att göra trademark på namnet så de måste byta namn eller att jag går till domstol ifall de vägrar. Kanske inte så enkelt, det kostar ju en del att skaffa trademark. Om du känner för att delta i detta vore det grymt 😉

  1. Stefan Inläggsförfattare

   Hej! Tror tyvärr att det är svårt för dig att få exklusivt användande av namnet. Finns redan en mängd företag som använder det. Det bästa är tyvärr att byta redan nu när ni är små. Då kostar det mindre så att säga eftersom ni är relativt okända.

 8. Jörgen

  Hej Stefan!

  Fick idag ett samtal från någon som jag nu förstår att det måste ha varit NM, efter att ha läst dina råd hur nan går tillväga ang NM. jag hörde inte rkiktigt vad som sas i och med att det var sånt liv i bakgrunden. Men jag förstod så mycket att de sa att jag hade sagt ja till någon gratistjänst. Jag bestred detta o sa helt enkelt att jag inte var intresserad. Då började vederbörand att hota mig med en faktura på 23000 kr.

  Jag svarade helt enkelt att jag skulle kontakta en väldigt god vän som jag har och som är åklagare o sa att jag skulle polisanmäla hela saken. Jag bad att få ett telefonnummer som jag kunde bifoga till min gode vän. Fick då ett nummer som gick till en advokatbyrå i Göteborg. Advokaten som hade numret hade slutat på byrån 2009. Har även idag haft ett samtal med min gode vän som är åklagare. så vi får väl se vad som händer nu.

  1. Stefan Inläggsförfattare

   Helt rätt! De har inget att komma med så länge du inte sagt ja på telefon. Berätta gärna hur det går!

   Mvh

   /Stefan

   1. Jörgen

    Jag kommer att hålla dig/Er underrättade vad som händer i fallet. Jag glömde att nämna att jag även har tagit kontakt med en journalist som jag känner. han har gett mig en del goda råd samt att vi kanske kan få till lite skriverier om det skulle gå så långt. 😉

    1. Stefan Inläggsförfattare

     Lysande! Detta är ett växande problem. Satte upp bluffakturor.se i somras för att jag tröttnade på eländet. Har fått bra respons på sajten, men tyvärr även fått många förtvivlade småföretagare i telefon och per mail som råkat illa ut. Många är tyvärr för oroliga för att stå emot och betalar i alla fall. Det är dessa som bedragarna tyvärr lever gott på. Det borde gå att få så mycket uppmärksamhet så att myndigheterna till slut försvårar för dem.

 9. lisa

  Att skitföretaget Nordic fucking Media fortsätter med sina förbannade intrång i människors liv – det ska ge FAN i att ringa och STÖRA folk med deras DYNGA- kan man ju förstå, för de är ju inget annat än ett gäng bombade psykopatparasiter!! Men att Jurist Inkasso HJÄLPER DEM är ju förbannat anmärkningsvärt och förvånande! Är de som arbetar på Jurist Inkasso också dumma i hela jävla huvudet, eller!!?? Ringer de mig skall jag be dem fara åt helve…FAN vad förbannad jag blir på sådana här förbannade idioter!!

  1. Stefan Inläggsförfattare

   De har numera avslutat samarbetet enligt det som skrivs på deras egen sajt. VD har även kommenterat mitt blogginlägg och skrivit om det.

Kommentarer är stängda.