Webbhotell – vilket webbhotell är bäst?

Eftersom jag jobbar med Internet så får jag ofta frågan av vänner och bekanta om vilket webbhotell man bör använda sig av. Svaret på vilket webbhotell som är bäst beror såklart lite på vad man har för behov.

Att välja rätt webbhotell kan ibland verka svårt. Webbhotellen själva har en mängd olika sätt att redovisa sina tjänster och kostnader på. I många fall verkar skillnaderna mot webbhotellen vid en första anblick därför vara stor.

För de allra flesta så är det däremot relativt enkla kriterier som gäller för att utvärdera webbhotell. Det handlar mest om pris, enkelhet och stabilitet. Detta eftersom de flesta webbhotell i övrigt erbjuder ungefär samma tjänster. En del webbhotell har till och med samma plattform bakom.

För egen del använder jag av gammal vana Loopia som webbhotell privat medan ett par av mina bolag använder sig av ett webbhotell som heter Citynetwork. För att inte rekommendera annat än det jag själv använder så är med andra ord dessa två webbhotell bra tips att ge.

För min del gillar jag webbhotell som är transparenta med sin prissättning, är stabila och inte har några långa uppsägningstider. Priset i sig spelar såklart också viss roll, men jag betalar hellre lite mer för ett webbhotell med hög stabilitet. Nu råkar båda dessa webbhotell vara väldigt prisvärda.

Andra saker som är bra enligt min mening är om man kan parkera en obegränsad mängd domäner hos webbhotellet utan extra kostnad. Citynetwork uppfyller exempelvis alla dessa kriterier, dvs är prisvärt, stabilt, obegränsat med domäner utan extra kostnad och transparent prissättning utan långa bindningstider.

Av Stefan Mahlstein, Entreprenör

3 tankar kring ”Webbhotell – vilket webbhotell är bäst?

 1. Jonathan

  Ett mycket bra inlägg. Gillar dina kriterier för ett bra webbhotell, även om jag anser att priset inte är avgörande. När det gäller webbhotell så får man oftast det man betalar för. Ett billigare webbhotell lägger fler kunder på varje server, vilket vanligtvis sänker hastigheten på din hemsida (och gör den mindre attraktiv för dina kunder).

  Ett annat kriterium, som många missar, är ägarbilden. Jag föredrar svenska ägardrivna webbhotell. De hanteras oftast mer varsamt och ordentligt, då det finns större personliga intressen i företaget. Detsamma går givetvis att säga om i princip alla typer av företag.

 2. Oscar Sandström

  Håller med Jonathan angående svenskägda webbhotell. Dock så måste jag säga att jag har haft en otroligt bra upplevelse när jag använt Hostgator. När man lär sig c-panel så är det riktigt smidigt att använda och de har många olika paket att välja mellan oavsett om du har 1 domän eller är återförsäljare av hemsidor.

  Dessutom så så värdesätter jag customer service väldigt högt. Att bemötas med ett ”Good day sir, thank you for calling, how can I help you today?” känns mycket bättre än ett kort ”Binero..” som hälsningsfras.

  Dock är laddningstiden på sidorna ett minus. Det skiljer inte så mycket men 1 sekund i dagens ”1 Gbit/s samhälle” gör en hel del..

Kommentarer är stängda.