Vill du bli min klon?

Millstone Group (Millstone, Pineberry och WordOn) växer stadigt och vi har nu över 400 kunder som får kvalificerad rådgivning inom marknadsföring. Vi är 35 medarbetare som levererar allt inom marknadsföring från strategisk rådgivning, sökmarknadsföring, affiliatemarknadsföring och medieköp till mätning, konvertering och analys.

Har länge funderat på hur jag skall kunna hinna med allt och kanske till och med mer och kommit fram till att det bästa vore att skaffa en klon! Eftersom jag tyvärr inte hinner vänta till dess att min egen klon blivit tillräckligt stor för att kunna göra nytta så söker jag nu en redan färdigväxt klon istället. Är du den klon som jag letar efter?

Du börjar som praktikant och är villig att ta allt som jag själv inte hinner med. Det kommer att vara högt och lågt och innefatta det mesta inom affärsutveckling inklusive att skapa affärsplaner, presentationer och andra viktiga saker. Du skall även hjälpa mig hålla reda på det jag måste följa upp i stort och smått. Du ansvarar även för att fånga upp de idéer jag har och hjälpa mig förverkliga dem.

Som person är du självständig, nyfiken, frågvis och strukturerad. Du har även lätt att lära dig det som kommer din väg, är en bra kommunikatör och projektledare. Prestigelöshet är ett krav. Eftersom jag ställer höga krav på både mig själv och min omgivning bör du vara lite av en perfektionist, men du måste ändå kunna leverera snabbt! Nej, det är inte en helt lätt kombination!

Ditt kön, ålder och härkomst är fullständigt ointressant. Jag tror däremot att du är utbildad ekonom, jurist eller ingenjör. Men, det är attityden, drivet och engagemanget som i slutändan avgör. Och, därför blir ditt första uppdrag för att vi överhuvudtaget skall ses att skriva ihop en kort affärsplan för hur du skulle bygga upp en verksamhet som Millstone Group!

Efter genomförd praktik som jag tänker mig tar 3-6 månader så kommer rätt person att erbjudas anställning som klon! Kravet är att klonen skall vara en uppgraderad version av mig själv, dvs bättre!!! Vad som händer 2-3 år fram i tiden är oskrivet och beror helt och hållet på hur bra du är och vad du själv vill göra! Jag har startat företag med andra bra medarbetare förr och kan göra det igen!

Verkar det ostrukturerat? Ja, kanske, men tillsammans så kan vi säkert komma fram till på vilket sätt du som klon kan komplettera mig. Långt ifrån alla vill ha en sådan här praktik, men de som vill får här en möjlighet att lära sig en hel del nytt om marknadsföring och affärsutveckling.

Av Stefan Mahlstein, Entreprenör