Samsung och Android krossar Apple!

Sedan jag köpte min Samsung Galaxy Note 10.1 (2014 edition) måste jag helt enkelt konstatera att Samsung nu fullständigt krossar Apple. Det finns ingen som helst anledning att köpa iPad eller iPhone längre, i alla fall inte om man vill ha bra arbetsredskap.

Eftersom jag är lite av en prylfreak har jag följt de båda konkurrenterna Samsung och Apple ett bra tag. Den första Samsung jag hade var en Samsung GHE-710 som var liten och snygg, men gränssnittet var så sanslöst dåligt och ointuitivt att jag trodde jag skulle avlida varje gång jag skulle göra något annat än ringa med den. Därför dröjde det länge innan jag testade en Samsung igen.

Skall villigt erkänna att jag även var sen på iPhone. Den första jag köpte var iPhone 4 och då kändes den som en dröm, helt fantastiskt snygg och tokigt enkel att använda. Och det har vi ju alla förstått att förutom designen på hårdvaran är det det intuitiva gränssnittet som till och med 3 åringar kan använda som gjort Apple till vinnare.

Sedan iPhone 4 har jag uppgraderat till iPhone 5 och i somras köpte jag en Samsung Galaxy S4. Har hela tiden haft två mobiler (en privat och en för arbete) och fram tills i somras var den privata en iPhone 4S. Ville helt enkelt testa Samsung och kanske framförallt Android i relation till Apple och iOS.

Kontentan är att jag en tid haft en iPhone 5 och en iPad 2 samt en Samsung Galaxy S4. Efter ett tag har jag märkt att de begränsningar som Apple lägger in i sina produkter har blivit mer och mer irriterande (flash som ett exempel, avsaknaden av office ett annat). Dessutom spöar Samsung Galaxy S4 Apples produkter rent tekniskt och prestandamässigt på alla punkter!

I  min strävan att bli helt mobil och slippa alla anteckningar på papper så köpte jag förra veckan Samsung Galaxy Note 10.1 (2014 edition). Det har blivit spiken i kistan för min iPad, det går helt enkelt inte att jämföra dem. Paddan är som en gammal Volvo medan Galaxy noten är som den Ferrari man alltid drömt om. Och, pappersanteckningarna har för alltid gått ner i papperskorgen!

Det som är ”Killer appen” för min del och som dödar all konkurrens är pennan (S pen) som förutom att innehålla en massa smarta funktioner gör att man även kan skriva anteckningar för hand. Känslan är mer eller mindre identisk med att skriva på papper med en vanlig penna och den känner av rörelsen och återger skrivstilen i princip perfekt.

Med den nya Samsung Galaxy Note 10.1 (2014 edition) har jag fått allt. Den fullständigt rockar med Gmail, Google Calendar och Chrome (inte så konstigt eftersom Android är Googles OS). Och det som Samsung bidragit med i form av S note och åtgärdsmemo (elektroniska post it) parat med Polaris office 5 gör att Paddan nu ligger död i vattnet! I alla fall för min del!

Nej, jag är på intet sätt sponsrad eller köpt av Samsung eller Google. Jag är helt enkelt bara lyrisk över nya Samsung Galaxy Note 10.1 (2014 edition). Den har allt och lite till, den är snabb, snygg och ligger perfekt i handen. Och gränssnittet är både enkelt och intuitivt! Samsung och Android är en perfekt match och jag vill därför påstå att detta är början på slutet för Apple! Samsung är och kommer att vara den nya regenten i världen för mobil hårdvara en lång tid framöver!

Av Stefan Mahlstein, Entreprenör

4 tankar kring ”Samsung och Android krossar Apple!

  1. riku

    Samma rubriker som man sett dom senaste åren men sanningen har alltid visat sig vara en annan… Vem vet, du kanske har rätt men jag behåller rätten att vara skeptisk.

    1. Stefan Inläggsförfattare

      Jag kan såklart ha fel 🙂 Time will tell! Vi får helt enkelt se om 3-5 år.

Kommentarer är stängda.