Nettoinkasso ett nytt bolag som hjälper bedragare!

Nettoinkasso AB är ett nyregistrerat inkassobolag som inte verkar bekymra sig över om de hjälper bedragare eller inte. Sapientia Media heter bland annat ett bluffbolag som använder dem. Får ni inkassokrav från Nettoinkasso AB så fortsätt att bestrida kraven.

Nettoinkasso AB skryter med Datainspektionen, Skattemyndigheten och Finansinspektionen som referenser på sin sajt. Men, förutom Datainspektionen har myndigheterna inget med Nettoinkasso AB att göra. Kraven för någon att få tillstånd av Datainspektinen att bedriva inkassoverksamhet är dessutom väldigt låga.

Med andra ord finns det inga skäl att ge Nettoinkasso AB någon som helst ökad trovärdighet enbart på grund av dessa ”referenser”. Hade Nettoinkasso AB varit ett företag med lång historik så hade de kunnat ange kunder som referenser, men det kan de inte.

Vid en samlad bedömning verkar det som att Nettoinkasso AB enbart satts upp i syfte att hjälpa bluffbolag att driva in sina fiktiva fordringar. Det är såklart tråkigt att konstatera att kraven för att sätta igång en inkassoverksamhet är så låga att till och med bedragarna själva kan göra det.

Bara för att kravet kommer från ett bolag som Nettoinkasso AB innebär det alltså inte att ni som får kravet måste betala. Har ni inte ingått något avtal så har ni inte. Det är alltid upp till den som ställer kravet att bevisa att det finns någon grund för det.

Av Stefan Mahlstein, Entreprenör

4 tankar kring ”Nettoinkasso ett nytt bolag som hjälper bedragare!

 1. stefan

  Är det här ett ”företag” som du känner till något om???
  – Allaföretagen.com (European Business Group Center AB) –
  Ligger tydligen aktivt fortfarande enligt bolagsverket! Känner en massa olustigheter när det gäller dessa skojjare!

  Hur länge ska man vara nervös?

  Mvh och ett Gott Nytt ÅR!
  Stefan

  1. Stefan Inläggsförfattare

   De finns med på Svarta listan på bluffakturor.se. Det bästa är att bestrida eventuella fakturor om du inte ingått avtal med dem. Du behöver inte vara nervös utan bestrid bara alla de krav som eventuellt kommer. Då måste de gå till domstol för att få rätt. Gott Nytt År!

Kommentarer är stängda.