Iphone – fjärde generationen lanseras på måndag

Allt talar för att Apple kommer att lansera den fjärde generationen av Iphone på måndag. Förutom de två prototyper som ”slarvats bort” av anställda på Apple för att skapa rykten så finns det en mängd andra saker som talar för att det är dags. AT & T skall enligt uppgift ha slut på 8 GB varianten av Iphone 3Gs och ingen vet när det skall komma in fler igen, på hemmaplan har 3 sedan några veckor sänkt priset på 16 GB varianten och på måndag är det dags för WWDC 2010.

Verkar även som om Apple löst övergången från 3Gs till nästa generation på ett väldigt smart sätt. Det ser nämligen ut som att de inför lanseringen av den nya generationen iPhone tar bort 8 GB versionen av 3Gs samtidigt som de sänker priset dramatiskt på 16 GB varianten. Lyckas de så har de möjlighet att fortsätta sälja slut på den gamla generationen utan att kannibalisera på försäljningen av den nya. De som inte har råd med värstingen får nöja sig med 3Gs 16, eller 32 GB vilket i och för sig inte är så illa.

Än så länge har jag själv stått emot frestelsen att köpa iPhone. Inte för att jag inte gillar designen, enkelheten och känslan utan mer för att prestandan inte är jämförbar i alla lägen med andra smartphones som finns. Kameran har till exempel varit kass i jämförelse! Det kliar dock i fingrarna och skulle den nya generationen visa sig vara riktigt bra så är risken uppenbar att jag kommer att falla till föga. Apple har ju trots allt en oslagbar känsla för design, stabilitet och enkelhet. Upptäckte det när jag installerade min Mac mini hemma för något halvår sedan.

Når de hela vägen fram med iPhone så finns det ingen anledning att inte köpa en iMac till jobbet, en Macbook Pro för hemmet och resorna samt en iPhone för telefonin. De stora fördelarna med just design, stabilitet, och enkelhet kommer då till sin fulla rätt. Dessutom fick Apple en rätt schysst referenskund vad gäller säkerhet när Google beslutade sig för att byta ut alla sina anställdas datorer från PC till Mac. Rätt svårslaget!!!

Av Stefan Mahlstein, Entreprenör

2 tankar kring ”Iphone – fjärde generationen lanseras på måndag

  1. Håkan

    Fjärde generationen är det väl om jag inte har helt fel. Eller? Hur som helst – den ser väldigt trevlig ut och kanske faller även jag till föga då jag som du tycker att den ser klart snyggare ut i den nya versionen. Men det är inget enkelt val. Konkurrenten HTC har en del heta grejer också…
    mvh / Håkan

  2. Stefan Mahlstein

    Du har helt rätt – det är fjrde generationen. Man kan väl dock ifrågasätta om det är så stor skillnad mellan vissa. Den ny är dock som du säger sjukt snygg. Valet och kvalet där faktiskt Android eller Iphone. Inte helt lätt!

Kommentarer är stängda.