Faktakollen på SvD.se helt underbar!

För den som inte redan sett det kan jag rekommendera Faktakollen som Svd.se kör när det gäller våra kära politikers uttalande i valkampen. Den visar rätt tydligt att båda sidor slänger sig med statistik lite väl vårdslöst beroende på vilken effekt man vill uppnå.

Personligen tycker jag att det är väldigt tråkigt att de inte ens kan hålla tungan rätt i mun när det gäller saker som går att verifiera. Hur skall man då kunna lita på dem när det gäller andra mindre verifierbara uttalanden, dvs påståenden som bygger på ren ideologi?

I och för sig förstår väl de flesta att våra politiker mer eller mindre alltid kommer att säga saker för att vinna poänger, men det är ändå tråkigt. Varför kan de inte vinna poäng genom att alltid tala sanning och påstå saker utifrån sunda logiska slutsatser istället?

Det är ju ändå så att vi alla vill att de skall göra det som är bra för Sverige och oss som bor i landet oavsett vilken färg man har. Sedan kan inte alla få gehör för allt, men så är det i en demokrati. Efterlyser härmed fler tjänster av typen Faktakollen! Passar perfekt på Internet!

Av Stefan Mahlstein, Entreprenör

2 tankar kring ”Faktakollen på SvD.se helt underbar!

  1. Aaron Axelsson

    I samma anda som SvD:s faktakoll kan jag rekommendera ett projekt en vän till mig har startat. Jag tror att det har potential att kunna bli riktigt bra, och så vill jag såklart ge dem lite uppmärksamhet också.
    Man kan hitta sidan på http://politikerkoll.se/
    Väl värt en titt! 🙂

Kommentarer är stängda.