Första posten från min iPhone 4

Kanske lite larvigt, men jag måste ju testa att blogga från min nya iPhone 4. Har inte haft någon iPhone tidigare så det är lite av ett test.

Har nu hur som helst haft telefonen sedan fredag lunch. Tog två timmar av mitt liv och drygt 8 000 kr av mina pengar så frågan är – var det värt det?

iPhone 4 är som jag ser det ett mycket kompetent arbetsredskap även om just skrivandet är lite meckigt med ett såpass litet tangentbord.

Mail, kontakter och kalender fungerar bra, synk med PC och Mac också. Tycker dock att just MobileMe är lite sämre upplagt, inte det mest intuitiva gränssnitt jag sett.

Något som är ren katastrof är upplägget med Apple ID! Har varit tvungen att skriva in samma uppgifter fyra gånger för att jag gått in på kontot olika vägar; iPhonen, PC:n och Mac:en. Hur kan det ha gått så fel här?

En annan sak som varit sjukt irriterande är att telefonen låst sig vid några tillfällen. En gång kom jag inte åt app store utan omstart, ett par tre gånger har jag inte kunnat ringa efter att ha lyssnat på musik. Omstart har varit lösningen även då.

Som underhållande leksak, kamera och musikmaskin är iPhone 4 däremot riktigt bra. Underhållande appar, bra bilder och fantastiskt ljud! Hade dock varit kul att kunna ladda ner bilder från exempelvis Facebook vilket jag inte lyckats lösa ännu.

Spontant tror jag att Apple kommer att få det tuffare framöver. Android har ju den stora fördelen att de har ett öppet gränssnitt vilket ger en mycket breddade och större marknad. Men, Apple har sin nisch som de utnyttjar på ett lysande sätt.

Var det då värt det? Ja, är man tekniknörd som jag så var det utan tvekan det! Har inte kunnat släppa taget sedan jag fick den!

Av Stefan Mahlstein, Entreprenör

2 tankar kring ”Första posten från min iPhone 4

  1. Olof

    Hur lång upplever du att batteritiden är vid användning? Jag har själv aldrig använt någon ihpone så jag är lite nyfiken hur mycket den orkar med innan den slocknar med alla dessa funktioner. 🙂

    1. Stefan Inläggsförfattare

      Har inte upplevt det som ett problem ännu. Lekt en hel del med den sedan i fredags och egentligen inte laddat batteriet ännu. Inte många eller långa samtal dock och dessutom laddades den när jag synkade låtar igår. Får nog återkomma när jag haft den ett tag till.

Kommentarer är stängda.