Bluffakturor.se – 1:a vid sökning på Google

Efter att ha fått ägna en del av mina semesterdagar åt att svara på mail från företagare som drabbats av Norden Media så bestämde jag mig för att göra en egen svartlistning. Resultatet blev bluffakturor.se.

Sedan tog det ett par veckor innan jag nöp förstaplatsen på Google när man söker på just bluffakturor. Inte så svårt egentligen eftersom domännamnet är identiskt med ordet i sig men ändå rätt kul.

För övrigt ett tips för den som funderar på domännamn åt sin verksamhet och kan leva med ett mer beskrivande namn är att göra på liknande sätt. Det förutsätter såklart att det finns tillräckligt många sökningar för att kompensera för det tråkigare varumärket. Alternativt kan man arbeta med kampanjsajter som i sin tur länkar till företages sajt.

Totalt görs det ungefär 2 400 sökningar i månaden på bluffakturor enligt den senaste statistiken från Adwords så det skall bli intressant att se hur många som verkligen kommer till sajten varje månad.

Min förhoppning är såklart att så många som söker på bluffakturor även skall lägga in information om de företag som de stött på och som försökt lura till sig pengar. Så har ni drabbats av något företag som inte redan finns med så lägg gärna in det.

Återigen är tidsaspekten av stor vikt. Ju snabbare vi kan lista de fula fiskarna oavsett bransch desto färre hinner de lura. Till slut skall det gå så snabbt att det inte ens är någon idé att försöka 🙂

Av Stefan Mahlstein, Entreprenör

1 tanke kring ”Bluffakturor.se – 1:a vid sökning på Google

  1. Alfred w

    Ja det är verkligen fördelaktigt om man kan ha ett domännamn som är samma som ordet man vill toppa med.

Kommentarer är stängda.