Waboba ett exempel på hur man kan få bra idéer att växa!

Läste en fantastiskt trevlig artikel i dagens industri idag om familjen som säljer bollen Waboba som jag bara måste sprida. Den har allt som en entreprenörssaga behöver för att vara inspirerande. Och den visar att vem som helst kan bli entreprenör bara man vågar satsa!

Den enkla idén uppkom ur en helt vardaglig situation genom att pappan i familjen i ren tristess studsade en frisbee upp och ner mot vattenytan i en pool. Sedan bestämde han sig för att ta fram en boll som kunde studsa på vatten eftersom han tyckte att det nog skulle vara kul att ha. Så enkelt kan man om man tänker lite fritt ta fram en helt ny affärsidé!

Efter träget prövande fram och tillbaka lyckades de sedan ta fram en boll som studsar på vatten som nu är en storsäljare. Hela familjen är inblandad, pappa, mamma och båda sönerna. Omsättningen ligger på ca 30 mkr per år och de gör säkert en rejäl vinst på det. Till och med namnet på bollen är lysande i sin enkelhet Waboba – Water Bouncing Ball.

Lite fritänkande om vardagliga problem (hur gör man livet roligare när man har tråkigt), envishet och hårt arbete (för att få fram det du vill ha) och engagemang (gärna hela familjen) så har du helt plötsligt en försörjning! Sjukt bra!!!

Av Stefan Mahlstein, Entreprenör

2 tankar kring ”Waboba ett exempel på hur man kan få bra idéer att växa!

  1. Olof

    Tänka sig att det är svenskar som är bakom denna häftiga saken. Tror det finns runt fyra bollar i vårat hus som ofta används vid bad. De är ju riktigt roliga att använda! Tack för länken till artikeln.

  2. Jennie

    Bra inlägg! Alla exempel om hur man kan lyckas med sin dröm ska lyftas fram, inte minst för att det inspirerar andra att faktiskt ta tag i det där projektet som de länge funderat på. Dessutom är ju bollen en perfekt present till småbarnsfamiljen.

Kommentarer är stängda.