Pineberry ett av Sveriges snabbast växande företag 2012!

Nu är det officiellt! Pineberry som vi byggt upp tillsammans med våra medarbetare, kunder, och samarbetspartners de senaste 5 åren uppnådde Gasellstatus 2012. Som entreprenör är det en av de absolut finaste utmärkelser ens företag kan få.

Tänker då faktiskt inte i första hand på tillväxtmålet eller på lönsamhetenskravet även om dessa såklart är väldigt viktiga mått på framgång. Det jag främst tänker på är att vi faktiskt har fler än 10 medarbetare (ett av kraven för att bli gasell). Vi är 21 personer idag!

Normalt sett kanske man främst förknippar framgångsrikt företagande med frihet, möjligheten att arbeta för sig själv och tjäna mer pengar än om man är anställd. Som jag ser det är dessa saker egentligen bara ett resultat av något helt annat.

Att ta en idé från ritbordet till en riktig liten verksamhet och sedan se den växa sig stor gör man inte helt själv. För att klara av att växa och bli lönsam behövs det ett riktigt bra gäng medarbetare. Det är i det som nyckeln sitter!

Det är dessutom oftast i det som den största utmaningen sitter. Att få rätt man och kvinna på rätt plats och dessutom i rätt fas av företagets utveckling. Den medarbetare som funkar bäst i början funkar inte alltid bäst i en senare fas osv.

Att bli gasell är därför som jag ser det främst ett bevis för att man lyckats bygga en bra organisation med väldigt duktiga medarbetare. Gör man det så följer tillväxt och lönsamhet per automatik.

Vi på Pineberry har lyckats med att skapa ett fantastiskt gäng medarbetare och det är därför vi växer snabbt med lönsamhet. Ett STORT TACK vill jag rikta särskilt till er allihopa!!!

Av Stefan Mahlstein, Entreprenör