Däckmagasinet 8 – förmodligen den bästa servicen i Sverige!

Kom precis hem efter att ha lämnat av vinterhjulen till min nya bil hos Däckmagasinet 8 i Frihamnen i Stockholm. Har haft mina sommar- och vinterhjul förvarade hos dem sedan 4 år och har alltid fått bästa möjliga service vid varje hjulbyte.

Det som gör servicen hos Däckmagasinet 8 så bra är att man alltid får lika trevligt bemötande. Kan de göra något lite extra för dig så gör de dessutom det. Inte för att du ber om det, det behövs inte, utan för att de ser att de kan göra det och sedan bara gör det.

För ett par månader sedan blev jag exempelvis bestulen på mina vinterhjul som satt på bilen. För att bärgaren överhuvudtaget skulle få ut bilen ur garaget var han tvungen att hämta sommarhjulen hos Däckmagasinet 8 och montera på dem.

Självklart löste Däckmagasinet 8 detta på bästa möjliga sätt, snabb och effektiv service bara genom att jag ringde dem några minuter innan bärgaren kom dit. Däckmagasinet 8 hade lätt kunnat debitera mig för detta extraarbete, men det gjorde de inte. Det uppskattas särskilt mycket när man redan är lite trött för att hjulen blivit stulna.

När jag idag lämnade vinterhjulen till min nya bil så gick det också snabbt och effektivt. Eftersom dessa låg på en stor kartong i bilen så frågade killen som tog emot hjulen spontant om jag ville att han skulle slänga kartongen åt mig. Bara att tacka för det, för vem vill ha en stor kartong kvar i bilen?

Det är kanske lätt att säga att ovanstående små extra tjänster är just småsaker. Men, enligt min mening är de tydliga tecken på att Däckmagasinet 8 har en attityd som är helt rätt. Ser de att de kan göra lite extra saker åt kunderna så gör de det utan att kunden behöver be om det.

I min värld är det just denna proaktivitet där man som Däckmagasinet 8 gör det lilla extra för kunderna som skiljer fantastisk service från normal service. För min del gör denna fantastiska service att jag självklart stannar som kund även om jag kunde spara en slant på att göra hjulbytena själv.

Eftersom jag säkert inte är ensam om att få denna upplevelse, som gör att man som kund stannar kvar som kund i större utsträckning än man kanske annars gjort, så vinner såklart Däckmagasinet 8 på sin mycket goda service. Fantastisk service omvandlas till ökad lönsamhet.

Däckmagasinet 8 är ett lysande exempel på ”The Good Guy Concept”. Ger man lite mer så får man mycket mer tillbaka. En annan parameter i ”The Good Guy Concept” är att man ger mer utan att förvänta sig att få mer tillbaka, dvs man gör det för att det känns rätt.

För egen del är jag övertygad om att den fantastiska servicen hos Däckmagasinet 8 handlar om att alla som arbetar där tycker att det känns rätt att göra mer för kunderna. Dessutom är de säkert nöjda och stolta över det arbete de gör och den service de ger.

Finns bara en sak att säga till Däckmagasinet 8. Keep up the good work!!!

Av Stefan Mahlstein, Entreprenör